Diëtist gespecialiseerd in Cholesterol

De diëtist heeft specialistische kennis van de voeding die het cholesterol in je lichaam beïnvloedt. Cholesterol is een vetachtige stof die je nodig hebt als bouwstof voor je lichaam. Je lever maakt het grootste deel van het cholesterol zelf aan. Verder zorgt de lever normaliter voor een goede balans tussen de hoeveelheid cholesterol die hij aanmaakt en het gehalte cholesterol in je bloed. De aanmaak van cholesterol door de lever wordt beïnvloed door je eet- en leefstijl.

Om het cholesterol in het bloed op peil te houden is het belangrijk niet teveel cholesterol te eten. Maar nog belangrijker is het te kiezen voor de juiste vetten: verzadigde of onverzadigde vetten. De verzadigde vetten laten het slechte cholesterol (LDL) in je bloed stijgen waardoor je een groter risico loopt op hart- en vaatziekten. De onverzadigde vetten (HDL) zijn juist weer goed voor je. Wil je weten of je voeding te veel verzadigde of te weinig onverzadigde vetten bevat? De diëtisten van Voeding+Advies kunnen je helpen bij het samenstellen van een gezonde voeding.

Moet ik naar de diëtist voor een te hoog cholesterol?

Ook al heeft je arts je medicijnen voorgeschreven voor je cholesterol, hij zal je in alle gevallen aansporen een afspraak te maken bij de diëtist. Zelfs als het gaat om een hoog erfelijke cholesterol. De diëtist zal een gezond eet- en leefpatroon met je bespreken waardoor je cholesterol weer op een verantwoord niveau komt. In kleine stapjes leert ze je een nieuw eet- en leefgewoonte aan. In het begin is het hard werken maar op den duur is je nieuwe leefstijl vanzelfsprekend geworden.

Hoe kan de diëtist cholesterol van Voeding + Advies mij helpen?

Heb je een te hoog cholesterol en wil je weten wat je hieraan kunt doen? De diëtist kan je helpen het cholesterol in het bloed te verlagen. Zij zal aan de hand van je huidige eetpatroon met je bespreken welke alternatieven er zijn. Uiteraard houdt de diëtist rekening met je smaak. Bovendien leert ze hoe je de veranderingen in je eetpatroon in je dagelijkse leven kunt toepassen ook bij hindernissen die je eventueel tegenkomt. Daarnaast bespreekt de diëtist hoe beweeg- en leefstijl invloed kunnen hebben op cholesterol.
Wil jij je cholesterol verlagen om je risico op hart- en vaatziekten te verminderen?
Diëtist Amsterdam Cholesterol, dan ben je bij de diëtisten van Voeding + Advies bij het juiste adres. Zij bieden persoonlijke en professionele begeleiding naar een gezonder eet- en leefpatroon.
Je kunt bij de diëtisten Voeding + Advies terecht voor:

  • Uitleg over cholesterol – wat is bijvoorbeeld goed of slecht cholesterol?
  • Afvallen wanneer je overgewicht hebt;
  • Voedingsplan bij te hoog cholesterol;
  • Advies over voedingsvezels en alcohol;
  • Passend beweegadvies;
  • Persoonlijk leefstijladvies.

Wordt de Diëtist Amsterdam Cholesterol vergoed?

De diëtist wordt tot 3 uur per jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Mocht dit niet genoeg zijn dan kun je ook een aanvullende verzekering afsluiten. In de meeste gevallen heb je geen verwijzing van je (huis)arts nodig. Behalve als je zorgverzekeraar dit uitdrukkelijk aangeeft in je polis. Meer informatie over vergoedingen kun je vinden op deze pagina.

Wil je voedingsadvies van  een diëtist gespecialiseerd in voeding bij een te hoog cholesterol?