Persoonlijk advies van een Kinderwens diëtist

Wil je weten of je gezond eet en voldoende vitamines binnenkrijgt voor je zwangerschap? Of wil je advies voor een gezond gewicht? Een goed gewicht is zowel voor als tijdens de zwangerschap van belang. Het verlaagt het risico op hoge bloeddruk, zwangerschapsdiabetes en een te zware baby. Eigenlijk zou iedereen met een kinderwens eens een diëtist moeten bezoeken.

Gezond eten is ook van belang in de fase vóór de zwangerschap, zowel voor vrouwen als hun partners. Het zorgt voor een goede voedingsstatus en helpt een gezond gewicht te bereiken. Hierdoor kan de vruchtbaarheid mogelijk verbeteren.

Wat is een kinderwens diëtist precies?

Een diëtist kinderwens is deskundig op gebied van voeding voor en tijdens de zwangerschap. Deze periode vraagt extra veel van je lichaam. Het is daarom belangrijk dat je je goed voorbereidt. De diëtist kan jou helpen met de samenstelling van een gezond menu tijdens deze bijzondere fase in je leven. Een gezonde voeding en leefstijl zorgen voor een stevige basis voor de gezondheid en groei van jouw baby.

Ook in de fase vóór de zwangerschap kan de diëtist jou en je partner helpen bij het verbeteren van de vruchtbaarheid. Het bereiken van gezond gewicht en een goede voedingsstatus zijn hierbij van belang.

De kinderwens diëtist van Voeding + Advies kan je helpen bij:

  • Afvallen wanneer je overgewicht hebt;
  • Ondergewicht;
  • Volwaardig eetpatroon met alle vitamines en mineralen;
  • Diabetes;
  • Suppletie advies;
  • Een vegetarisch eetpatroon;
  • Polycysteus ovarium syndroom (PCOS);
  • Klachten van endometriose;
  • Premenstrueel syndroom (PMS).

Onze kinderwens diëtist is Melanie, zij heeft bij- en nascholingen over een kinderwens gevolgd en is gespecialiseerd in het helpen bij jouw klachten.

Wil je advies van de diëtist kinderwens bij polycysteus ovarium syndroom?

Ook bij het polycysteus ovarium syndroom (PCOS) kun je bij de diëtist terecht. PCOS betekent dat er meerdere cysten in de eierstok aanwezig zijn. Dit kan gevolgen hebben voor de vruchtbaarheid. Veel voorkomende klachten zijn een onregelmatige of geen menstruatie cyclus, acne of overbeharing. Overgewicht en een hoge (buik)vetmassa zorgen voor een hormonale disbalans waardoor PCOS gerelateerde klachten tot uiting kunnen komen. Een gezonde voeding en leefstijl kunnen de klachten verminderen. En overgewicht gaat vaak samen met een verminderde insulinegevoeligheid waarbij het glucosegehalte in het bloed een belangrijke rol speelt. Een gezonde leefstijl en afvallen is dan belangrijk.

Kan de diëtist kinderwens van Voeding + Advies mij ook helpen bij endometriose en PMS?

Ook vrouwen met klachten van endometriose kunnen baat hebben bij aanpassingen in hun voeding. Endometriose is weefsel dat lijkt op baarmoederslijmvlies maar op de verkeerde plaats buiten de baarmoeder zit. Dit weefsel reageert mee op hormoonveranderingen. Pijn en heftig bloedverlies zijn de meest voorkomende klachten. Door te zorgen voor een optimale voedingsstatus kan je het energieverlies bij deze klachten verminderen.
Het Premenstrueel syndroom (PMS) is een verzamelnaam voor lichamelijke en emotionele klachten die je kunt ervaren in de periode voor je menstruatie.
Voeding- en leefstijladvies kan mogelijk helpen bij het verminderen van deze klachten.
De diëtist kinderwens van Voeding + Advies in Amsterdam kan jou helpen!

Wordt een diëtist kinderwens vergoed?

Je kunt bij Voeding + Advies in de meeste gevallen een afspraak maken zónder dat
daar een verwijzing van een (huis)arts voor nodig is. De eerste drie uur van dieetadvisering worden vanuit het
basispakket vergoed. Bij een aanvullende verzekering heb je soms recht op meer
uren. Meer informatie over vergoedingen kun je vinden op deze pagina.

Wil je voedingsadvies van een diëtist gespecialiseerd in voeding bij een kinderwens?