Diëtist maagverkleining gespecialiseerd in Bariatrische chirurgie

Onder bariatrische chirurgie worden alle operaties verstaan die tot doel hebben om het gewicht te verminderen. De meest voorkomende techniek is die van de gastric bypass. Hierbij wordt van het bovenste deel van je maag een nieuwe kleine maag gecreëerd waar het bovenste deel van de dunne darm aan wordt vastgezet. Een andere techniek is het aanleggen van een maagband, de gastric banding. Hierbij wordt er een bandje om het bovenste deel van de maag gelegd waardoor er een kleinere maag(inhoud) ontstaat. De derde methode is het verwijderen van een gedeelte van de maag, de gastric sleeve, waardoor er een kleinere maag ontstaat.

Ter voorbereiding op de operatie helpt de diëtist je het vereiste aantal kilo’s te verminderen voor je maagverkleining en adviseert ze je over het nieuwe eetpatroon.
Hiermee kun je al een paar maanden voor de operatie beginnen. Dit is een zeer belangrijke voorbereiding op wat er na de operatie gaat komen.
De diëtisten van Voeding + Advies kunnen je daarbij helpen.

Hoe kan een diëtist bariatrische chirurgie van Voeding + Advies mij helpen?

De diëtist bariatrische chirurgie is gespecialiseerd in de voeding bij maagverkleiningen. Al een paar maanden voor de operatie begin je met het aanleren van een nieuw eetpatroon. Dit is niet alleen van belang ter voorbereiding op de operatie maar helpt ook voedingsklachten na de operatie te voorkomen en vermindert de kans op risico’s van mogelijke complicaties.

De diëtist kan je op meerdere aspecten helpen, denk bijvoorbeeld aan:

  • Advies en begeleiding bij gewichtsafname vóór en ná de operatie;
  • Voldoende eiwit inname;
  • Gebruik van zes maaltijden over de dag;
  • Eten en drinken los van elkaar leren te gebruiken.

Ook na de operatie kun je bij de diëtist Voeding + Advies terecht voor voedingsadvies, gewichtscontrole en advies over het aangepaste eetpatroon.

Heb ik een verwijzing nodig voor de diëtist bariatrische chirurgie?

Als je een afspraak wil maken bij de diëtist Voeding + Advies heb je doorgaans geen verwijzing van een (huis)arts nodig. Het kan voorkomen dat er wél een verwijsbrief nodig is. Dit hangt af van jouw zorgverzekeraar. In dat geval kun je langs je (huis)arts gaan, maar vaak is het al genoeg om te bellen en dan wordt de verwijsbrief naar de diëtist verstuurd. Zo simpel is het. Meer informatie over vergoedingen kun je vinden op deze pagina.
Heb je een verwijsbrief van de arts van het ziekenhuis waar je zal worden geopereerd en staat hierin het gewichtsdoel vermeld vóór de operatie? Neem deze brief dan mee naar de diëtist. Wij hebben contacten met meerdere instanties in en rondom Amsterdam die bariatrische chirurgie uitvoeren. Wij kunnen ze een verslag sturen van jouw traject bij ons indien dat nodig is.

Wil je voedingsadvies van  een diëtist gespecialiseerd in voeding voor en na een maagverkleining?