Voeding + Advies is een zelfstandige diëtistenpraktijk in Amsterdam (West, Centrum en Zuid), opgericht in 2012 door Gaby Herweijer. Bij Voeding + Advies werken vijf geregistreerde diëtisten met veel kennis en ervaring in hun eigen vakgebied. De praktijk onderscheidt zich doordat elke diëtist haar eigen specialisaties heeft, zodat ze naast allround, ook heel specialistisch te werk kunnen gaan. De adviezen zijn praktisch en op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten.
De diëtisten van Voeding+Advies bieden individuele begeleiding bij diverse klachten zoals diabetes, coeliakie, prikkelbare darm syndroom, voedselallergieën en oncologie. Maar ook bij sport, zwangerschap, kinderwens, reuma of eetstoornissen. Kinderen en volwassenen, iedereen is van harte welkom. 
Hieronder vind je een overzicht van onze diëtisten. Klik op de diëtist van jouw voorkeur en kom meer over hem/haar te weten, zoals de gevolgde opleidingen, specialisaties, interesses, werklocaties en -tijden.
Gaby Herweijer Voeding+Advies Dietist Amsterdam

Gaby Herweijer

Diëtist & Gezondheidswetenschapper

Naast haar baan als docent Voeding en Leefstijlverandering op het HBO, werkt Gaby 3 dagen in de week als diëtist in haar eigen praktijk. Daarnaast is Gaby mede-auteur van het boek “Eet als een expert

quotes-voedingplusadviesIk heb veel ervaring met coeliakie en glutensensitiviteit omdat ik zelf vanaf mijn vijfde levensjaar coeliakie heb en daarom als geen ander weet hoe het is om met een strikt (glutenvrij) dieet te (moeten) leven.

 • HBO Voeding & diëtetiek (Hogeschool van Amsterdam)
 • Universitaire master Health Sciences (Vrije Universiteit)
 • Post-HBO kindervoeding en kinderdiëtetiek
 • Post-HBO maag-, darm- en leverziekten
 • Post-HBO Voedselovergevoeligheid (allergie en intolerantie)
 • Diverse basis en specialisatie scholingen op gebied van Maag-, Darm-, Leverziekten, coeliakie, glutensensitiveiteit en prikkelbare darm syndroom/FODMAP-dieet
Roos Bootsman Voeding+Advies Dietist Amsterdam

Roos Bootsman

(Sport) Diëtist

Als (Sport)diëtist heeft Roos veel ervaring opgedaan in de begeleiding van jong talenten en (top)sporters bij een Sport Medisch Adviescentrum. Daarnaast heeft zij ook kennis op het gebied van lifestyle & beweging.

quotes-voedingplusadviesOf het nu gaat om het creëren van een gezond voedingspatroon en lifestyle of als bijdrage aan je sportieve prestatie; uit voeding valt veel winst te behalen. Het is mijn passie om daarbij te helpen en daarmee jouw (sportieve) doelen te bereiken

 • HBO Voeding & diëtetiek (Hogeschool van Amsterdam)
 • Post-HBO Sportdiëtetiek
 • Post-HBO Voeding en kanker
 • Overgewicht bij kinderen
 • Post-HBO Voeding en diabetes

Marlies Nagel

(Kinder)diëtist

Tijdens haar persoonlijke zoektocht naar gezonde en lekkere voeding is Marlies gaandeweg geïnteresseerd geraakt in de theoretische achtergrond van voeding. Daarom besloot ze na het afronden van haar studie Antropologie te beginnen met de opleiding Voeding en Diëtetiek. Hier heeft ze de kennis opgedaan om anderen te helpen bij hun zoektocht naar een gezond, gevarieerd en lekker voedingspatroon.

quotes-voedingplusadviesIeder mens is uniek in zijn doen en laten en vraagt tijdens de behandeling om een andere benadering. Samen met u hoop ik de weg uit te stippelen naar een gezond voedingspatroon en leefstijl passend bij u en uw wensen, behoeften en situatie.

  • HBO Voeding & diëtetiek (Hogeschool van Amsterdam)
  • Universitaire bachelor en master in antropologie
  • Post-HBO kindervoeding en kinderdiëtetiek
  • Post-HBO voeding en diabetes
reuma-dietist-matthijs-cikot-roos

Matthijs Cikot Roos

Diëtist

Als afgestudeerd voedingsspecialist (MBO) en diëtist (HBO) heeft Matthijs een brede blik op voeding. Zijn stages heeft hij volbracht bij een zelfstandige diëtistenpraktijk in Leiden en bij Reade in Amsterdam. Bij Reade heeft hij meegewerkt aan een leefstijlonderzoek naar voeding, beweging en stressmanagement bij mensen met reuma en artrose in combinatie met het metabool syndroom (opeenstapeling van risicofactoren voor hart- en vaatziekten).

quotes-voedingplusadviesDit onderzoek lag mij erg doordat het voedingspatroon volledig plantaardig is én zo min mogelijk bewerkte voeding bevat. Voeding heeft een ontzettend grote invloed op de gesteldheid van de mens, dat vind ik ontzettend mooi om te zien. Daarnaast begrijp ik als geen ander dat andere leefstijlfactoren als beweging en stress invloed hebben op mensen.

  • HBO Voeding & diëtetiek (Hogeschool van Amsterdam)
LocatiesAanwezigheid
Amsterdam Zuid: Sport Medisch Centrum AmsterdamMaandag 12.00-20.00 uur
Amsterdam Slotervaart: Hoofdlocatie Voeding + AdviesWoensdag 08.00-17.30 uur
Vrijdag 08.00-17.30 uur
Zaterdag 09.00-14.00 uur