Voeding + Advies is een zelfstandige diëtistenpraktijk in Amsterdam (West, Centrum en Zuid), opgericht in 2012 door Gaby Herweijer. Bij Voeding + Advies werken geregistreerde diëtisten met veel kennis en ervaring in hun eigen vakgebied. De praktijk onderscheidt zich doordat elke diëtist haar eigen specialisaties heeft, zodat ze naast allround, ook heel specialistisch te werk kunnen gaan. De adviezen zijn praktisch en op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten.
De diëtisten van Voeding+Advies bieden individuele begeleiding bij diverse klachten zoals diabetes, coeliakie, prikkelbare darm syndroom, voedselallergieën en oncologie. Maar ook bij sport, zwangerschap, kinderwens, reuma of eetstoornissen. Kinderen en volwassenen, iedereen is van harte welkom. 
Hieronder vind je een overzicht van onze diëtisten. Klik op de diëtist van jouw voorkeur en kom meer over hem/haar te weten, zoals de gevolgde opleidingen, specialisaties, interesses, werklocaties en -tijden.

Gaby Herweijer

Praktijkhouder, (kinder)diëtist en gezondheidswetenschapper

Naast het runnen van de praktijk werkt Gaby 2-3 dagen in de week als uitvoerend diëtist in de praktijk. Zij is voornamelijk gespecialiseerd in maag- en darmproblematiek bij kinderen en volwassenen. Daarnaast is Gaby mede-auteur van de I am a Foodie boeken “Eet als een expert” en ”Eet als een expert – Zwanger

quotes-voedingplusadviesIk heb veel ervaring met coeliakie en glutensensitiviteit omdat ik zelf vanaf mijn vijfde levensjaar coeliakie heb en daarom als geen ander weet hoe het is om met een strikt (glutenvrij) dieet te (moeten) leven.

 • HBO Voeding & diëtetiek (Hogeschool van Amsterdam)
 • Universitaire master Health Sciences (Vrije Universiteit)
 • Post-HBO kindervoeding en kinderdiëtetiek
 • Post-HBO maag-, darm- en leverziekten
 • Post-HBO Voedselovergevoeligheid (allergie en intolerantie)
 • Diverse basis en specialisatie scholingen op gebied van Maag-, Darm-, Leverziekten, coeliakie, glutensensitiveiteit en prikkelbare darm syndroom/FODMAP-dieet

Roos Bootsman

Praktijkhouder, oncologie- en sportdiëtist

Als oncologiediëtist begeleid ze zowel voor, tijdens als na de behandeling cliënten individueel met passend voedingsadvies. Bijvoorbeeld ter voorbereiding op een operatie, tijdens de behandeling wanneer er klachten optreden maar ook na de behandeling ondersteun ik cliënten om ze weer een stukje regie terug te geven en hun kwaliteit van leven te verbeteren.

quotes-voedingplusadviesNaast mijn specialisatie als oncologie diëtist, ben ik ook sportdiëtist. In deze combinatie zie ik veel overeenkomsten. In beide gevallen, moet je je lichaam in topconditie brengen’. Met mijn kennis en ervaring weet ik dat uit voeding veel winst te behalen valt. 

 • HBO Voeding & diëtetiek (Hogeschool van Amsterdam)
 • Post-HBO Sportdiëtetiek
 • Post-HBO Voeding en kanker
 • Overgewicht bij kinderen
 • Post-HBO Voeding en diabetes
 • Leergang Voeding bij Chemotherapie

Marlies Nagel

(Kinder)diëtist

Tijdens haar persoonlijke zoektocht naar gezonde en lekkere voeding is Marlies gaandeweg geïnteresseerd geraakt in de theoretische achtergrond van voeding. Daarom besloot ze na het afronden van haar studie Antropologie te beginnen met de opleiding Voeding en Diëtetiek. Hier heeft ze de kennis opgedaan om anderen te helpen bij hun zoektocht naar een gezond, gevarieerd en lekker voedingspatroon.

quotes-voedingplusadviesIeder mens is uniek in zijn doen en laten en vraagt tijdens de behandeling om een andere benadering. Samen met u hoop ik de weg uit te stippelen naar een gezond voedingspatroon en leefstijl passend bij u en uw wensen, behoeften en situatie.

 • HBO Voeding & diëtetiek (Hogeschool van Amsterdam)
 • Universitaire bachelor en master in antropologie
 • Post-HBO kindervoeding en kinderdiëtetiek
 • Post-HBO voeding en diabetes
 • Post-HBO eetstoornissen
LocatiesAanwezigheid
Amsterdam Slotervaart: Hoofdlocatie Voeding + AdviesWoensdag 09.00-18.00 uur
Zaterdag 09.00-14.00 uur
Amsterdam Osdorp: Medisch Centrum Pieter CalandDonderdag 09.00-19.00 uur

Matthijs Cikot Roos

Diëtist

Als afgestudeerd voedingsspecialist (MBO) en diëtist (HBO) heeft Matthijs een brede blik op voeding. Zijn stages heeft hij volbracht bij een zelfstandige diëtistenpraktijk in Leiden en bij Reade in Amsterdam. Bij Reade heeft hij meegewerkt aan een leefstijlonderzoek naar voeding, beweging en stressmanagement bij mensen met reuma en artrose in combinatie met het metabool syndroom (opeenstapeling van risicofactoren voor hart- en vaatziekten).

quotes-voedingplusadviesDit onderzoek lag mij erg doordat het voedingspatroon volledig plantaardig is én zo min mogelijk bewerkte voeding bevat. Voeding heeft een ontzettend grote invloed op de gesteldheid van de mens, dat vind ik ontzettend mooi om te zien. Daarnaast begrijp ik als geen ander dat andere leefstijlfactoren als beweging en stress invloed hebben op mensen.

  • HBO Voeding & diëtetiek (Hogeschool van Amsterdam)
LocatiesAanwezigheid
Amsterdam Zuid: Sport Medisch Centrum AmsterdamMaandag 17.00-20.00 uur
Vrijdag 08.00-17.00 uur
Amsterdam Slotervaart: Hoofdlocatie Voeding + AdviesMaandag 12.00-16.00 uur
Woensdag
08.00-17.00 uur
Zaterdag 09.00-14.00 uur

Yvonne van der Pol

Sportdiëtist (ook Spaans sprekend)

Yvonne is meer dan 10 jaar werkzaam geweest als sportdiëtist bij AFC Ajax. Tegenwoordig begeleidt zij zowel duur-, kracht-, als teamsporters van recreatief tot en met topsporterniveau. Als lid van TeamNL van het NOC*NSF is Yvonne voornamelijk betrokken bij het begeleiden van jonge talenten. Daarnaast helpt zij mensen graag bij het streven naar een gezonde leefstijl en gezond gewicht. Yvonne voert ook uitgebreide huidplooimetingen uit.

quotes-voedingplusadviesAls voormalig topsportster was mijn interesse in voeding en sportprestaties al heel vroeg aanwezig. Vaak kun je veel meer winst uit voeding halen bij het verbeteren van je sportprestaties, dan dat de meeste mensen denken.

 • HBO Voeding & diëtetiek (Hogeschool van Amsterdam)
 • Post-HBO Sportdiëtetiek
 • Barca Innovation Hub – Certificate in Advanced Sports Nutrition

Efrat Slager

Diëtist en voedingswetenschapper

In de medische zorg is er nog weinig aandacht voor voeding en leefstijl, terwijl je daarmee bij veel ziektes de behandeling, herstel en kwaliteit van leven juist kan bespoedigen. Efrat begeleid je daar graag bij met persoonlijk advies. Ze zette o.a. een samenwerking op met ziekenhuis OLVG en Cancer Care Center om voeding & leefstijl proactief in te zetten in de behandeling van darmkanker.

quotes-voedingplusadviesIk heb van dichtbij gezien wat een impact goede voeding bij kanker kan hebben. Dat heeft mij geïnspireerd om anderen te helpen en na mijn studie (MSc) in Voeding & Gezondheid ook de titel tot diëtist te behalen.”

 • HBO Voeding & diëtetiek (De Haagse Hogeschool)
 • Universitaire bachelor en master Nutrition & Health (Wageningen Universiteit)
LocatiesAanwezigheid
Amsterdam Zuid: Sport Medisch Centrum AmsterdamMaandag 08.00-16.30 uur
Woensdag 09.00-11.30 uur
Amsterdam Buitenveldert: Cancer Care CenterWoensdag 12.30-17.30 uur
Amsterdam Slotervaart: Hoofdlocatie Voeding + AdviesDonderdag 09.00-17.30 uur

Queeny June Borgman

Diëtist, leefstijlcoach en ervaringsdeskundige

Als afgestudeerd diëtist (HBO) heeft Queeny een frisse blik op voeding. Haar stages heeft ze volbracht bij onze praktijk en the athletic club als personal trainer. Hierdoor brengt zij graag haar kennis van voeding en beweging samen. Queeny is ervaringsdeskundige met het hebben van diverse eetstoornissen en secundaire amenorroe (langdurig wegblijven van de menstruatie). Zij ondersteunt dit dan ook in onze praktijk.

quotes-voedingplusadvies

Naar mijn mening kan je eten opdelen in twee groepen. Voedzame voedingsmiddelen en minder voedzame voedingsmiddelen. Beide heb je nodig! Je eet namelijk niet alleen voor je fysiek gezondheid, maar ook voor je mentale gezondheid. Als diëtist vind ik het belangrijk dat er geen onnodige restricties in je voedingspatroon zitten. Je kwaliteit van leven hangt nauw samen met hoe jij omgaat met eten.

 • HBO Voeding & diëtetiek (De Haagse Hogeschool)
 • Post-HBO Sportdiëtetiek
 • Post-HBO voeding en diabetes
 • Basisbehandeling bij eetstoornissen
 • Leefstijlcoach (huis van beweging)
 • NSCA personal trainer

Wendien Kars

Diëtist

Sinds 2019 ben ik werkzaam als diëtist. Ik heb een enorme passie voor voeding en mensen helpen en het vak diëtist is mij dan ook op het lijf geschreven. Mijn stages heb ik volbracht mij een eerstelijns praktijk in Amsterdam en bij de dialyseafdeling van het Zaans Medisch Centrum. Door deze ervaringen heb ik geleerd dat het intensieve contact bij een eerstelijns praktijk heel goed bij mij past en ik op deze manier mensen het beste kan begeleiden bij hun proces.

quotes-voedingplusadvies‘Het is mijn streven om samen met de cliënt een voedingspatroon te ontwikkelen wat past bij zijn of haar leefstijl en behoeften. Gezonde leefstijl gaat om het totale plaatje en niet streng diëten. Ik blijf me verbazen over wat ik in supermarkten tegenkom of foutieve online informatie en hoe sterk marketing onze keuzes beïnvloed. Ik zet me met veel plezier in voor cliënten om ze op weg te helpen bij hun doelen”

 • HBO Voeding & diëtetiek (De Haagse Hogeschool)
 • Universitaire bachelor en master Nutrition & Health (Wageningen Universiteit)

Erica Schelee

Praktijkassistente

Erica is verantwoordelijk voor alle binnenkomende e-mail, contactformulieren, verwijzingen en telefoontjes. Elke dag van 08.00-13.00 uur* zit zij klaar om je vraag te beantwoorden of door te zetten naar de juiste persoon. Erica zal altijd vragen voor welke hulpvraag je een afspraak wilt, zodat zij je bij de juiste diëtist kan inplannen.

*We zijn elke dag tot 17.00 uur bereikbaar via onze diëtisten in opleiding of een extern afspraakbureau.