Voeding + Advies is een zelfstandige diëtistenpraktijk, opgericht in 2012 door Gaby Herweijer. De praktijk onderscheidt zich doordat elke diëtist haar eigen specialisaties heeft, zodat ze naast allround, ook heel specialistisch te werk kunnen gaan.
Gaby Herweijer Voeding+Advies Dietist Amsterdam

Gaby Herweijer

Diëtist & Gezondheidswetenschapper

Naast haar baan als docent Voeding en Leefstijlverandering op het HBO, werkt Gaby 3 dagen in de week als diëtist in haar eigen praktijk. Daarnaast is Gaby mede-auteur van het boek “Eet als een expert

quotes-voedingplusadviesIk heb veel ervaring met coeliakie en glutensensitiviteit omdat ik zelf vanaf mijn vijfde levensjaar coeliakie heb en daarom als geen ander weet hoe het is om met een strikt (glutenvrij) dieet te (moeten) leven.

 • HBO Voeding & diëtetiek (Hogeschool van Amsterdam)
 • Universitaire master Health Sciences (Vrije Universiteit)
 • Post-HBO kindervoeding en kinderdiëtetiek
 • Post-HBO maag-, darm- en leverziekten
 • Post-HBO Voedselovergevoeligheid (allergie en intolerantie)
 • Diverse basis en specialisatie scholingen op gebied van Maag-, Darm-, Leverziekten, coeliakie, glutensensitiveiteit en prikkelbare darm syndroom/FODMAP-dieet
Roos Bootsman Voeding+Advies Dietist Amsterdam

Roos Bootsman

(Sport) Diëtist

Als (Sport)diëtist heeft Roos veel ervaring opgedaan in de begeleiding van jong talenten en (top)sporters bij een Sport Medisch Adviescentrum. Daarnaast heeft zij ook kennis op het gebied van lifestyle & beweging.

quotes-voedingplusadviesOf het nu gaat om het creëren van een gezond voedingspatroon en lifestyle of als bijdrage aan je sportieve prestatie; uit voeding valt veel winst te behalen. Het is mijn passie om daarbij te helpen en daarmee jouw (sportieve) doelen te bereiken

 • HBO Voeding & diëtetiek (Hogeschool van Amsterdam)
 • Post-HBO Sportdiëtetiek
 • Post-HBO Voeding en kanker
 • Overgewicht bij kinderen
 • Post-HBO Voeding en diabetes
Locaties Aanwezigheid
Amsterdam Centrum: Splash Fitness & Healthclub Maandag 13.00-18.00 uur
Amsterdam Zuid: Sport Medisch Centrum Amsterdam Dinsdag 07.00-15.00 uur / 12.00-20.00 uur
Amsterdam Slotervaart: Hoofdlocatie Voeding+Advies Donderdag 08.30-17.30 uur (om de week)
Amsterdam Slotervaart: Huisartsenpraktijk Slotervaart Vrijdag 08.00-16.30 uur
Amsterdam Osdorp: Medisch Centrum Pieter Caland Zaterdag 09.00-14.00 uur

Marlies Nagel

(Kinder)diëtist

Tijdens haar persoonlijke zoektocht naar gezonde en lekkere voeding is Marlies gaandeweg geïnteresseerd geraakt in de theoretische achtergrond van voeding. Daarom besloot ze na het afronden van haar studie Antropologie te beginnen met de opleiding Voeding en Diëtetiek. Hier heeft ze de kennis opgedaan om anderen te helpen bij hun zoektocht naar een gezond, gevarieerd en lekker voedingspatroon.

quotes-voedingplusadviesIeder mens is uniek in zijn doen en laten en vraagt tijdens de behandeling om een andere benadering. Samen met u hoop ik de weg uit te stippelen naar een gezond voedingspatroon en leefstijl passend bij u en uw wensen, behoeften en situatie.

  • HBO Voeding & diëtetiek (Hogeschool van Amsterdam)
  • Universitaire bachelor en master in antropologie
  • Post-HBO kindervoeding en kinderdiëtetiek
  • Post-HBO voeding en diabetes
Locaties Aanwezigheid
Amsterdam Zuid: Sport Medisch Centrum Amsterdam Woensdag 09.00-19.00 uur
Amsterdam Osdorp: Medisch Centrum Pieter Caland Donderdag 09.00-19.00 uur
Amsterdam Slotervaart: Hoofdlocatie Voeding + Advies Zaterdag 09.00-14.00 uur
(om de week)

Melanie Barata de Almeida

Diëtist

Tijdens haar eigen zwangerschap tijdens de studie Voeding en Diëtetiek ontstond de interesse om zich te verdiepen in gezonde voeding vóór, tijdens en na de zwangerschap. Dit is uitgegroeid tot een passie om vrouwen (en mannen!) te begeleiden bij een optimale voedingstoestand ter bevordering van de vruchtbaarheid en een gezond gezin. Naast de consulten voor Voeding+Advies werkt zij samen met het 9 maanden menu platform aan een betere samenwerking tussen de diëtist en verloskundige.

quotes-voedingplusadviesEr wordt steeds meer duidelijk dat de eerste 1000 dagen de basis vormen voor een gezonde ontwikkeling. Daarom is het belangrijk om als (bijna) zwangere vrouw voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen; voor jezelf en je baby. Ook als papa-to-be kan je je steentje bijdragen aan de fundering van jullie baby door gezond te eten. Maar wat zijn precies deze benodigde voedingsstoffen? En hoe kan je rekening houden met vervelende zwangerschapskwaaltjes zoals misselijkheid, vermoeidheid en maagzuur? Daar kan ik bij helpen.

Matthijs Cikot Roos

Diëtist

Als afgestudeerd voedingsspecialist (MBO) en diëtist (HBO) heeft Matthijs een brede blik op voeding. Zijn stages heeft hij volbracht bij een zelfstandige diëtistenpraktijk in Leiden en bij Reade in Amsterdam. Bij Reade heeft hij meegewerkt aan een leefstijlonderzoek naar voeding, beweging en stressmanagement bij mensen met reuma en artrose in combinatie met het metabool syndroom (opeenstapeling van risicofactoren voor hart- en vaatziekten).

quotes-voedingplusadviesDit onderzoek lag mij erg doordat het voedingspatroon volledig plantaardig is én zo min mogelijk bewerkte voeding bevat. Voeding heeft een ontzettend grote invloed op de gesteldheid van de mens, dat vind ik ontzettend mooi om te zien. Daarnaast begrijp ik als geen ander dat andere leefstijlfactoren als beweging en stress invloed hebben op mensen.

  • HBO Voeding & diëtetiek (Hogeschool van Amsterdam)