Diëtist gespecialiseerd in het glutenvrije dieet

De enige behandeling van coeliakie is het volgen van een strikt glutenvrij dieet. Dit is niet voor iedereen even makkelijk. Je kunt bij ons terecht als je net bent gediagnosticeerd, maar ook als je je dagelijkse (glutenvrije) voeding nog eens goed wilt bekijken gelet op verborgen gluten, volwaardigheid of bijvoorbeeld als je moeite hebt met het kiezen van nature glutenvrije vervangers. Gaby heeft zelf coeliakie en weet daarom als geen ander hoe het is om een glutenvrij dieet te moeten volgen. Zij kan bijvoorbeeld ook tips geven voor lastige situaties, want veel situaties is zij zelf ook tegen gekomen. Of wat als je er echt even doorheen zit? Heb je het idee dat je leuke dingen moeten laten vanwege je dieet? Wij zouden niet kunnen bedenken wat! Voor alles is een oplossing.

Het landelijke advies aan nieuwe coeliakiepatiënten is om na de diagnose 3 tot 5 keer een bezoek te brengen aan een diëtist. Vanaf een jaar na de diagnose is het verstandig om 1 tot 2 keer per jaar naar de diëtist te gaan. We kunnen samen bespreken wat voor jou het beste is.

Meer informatie over coeliakie lees je op de site van de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Diëtistennetwerk ‘Goed Glutenvrij’ van de Nederlandse Coeliakie Vereniging

Gaby is aangesloten bij het diëtistennetwerk ‘Goed Glutenvrij’* van de Nederlandse Coeliakie Vereniging.  Daarmee is zij een gespecialiseerde diëtist in coeliakie. Deze scholing, in combinatie met haar jarenlange praktijkervaring als coeliakiepatiënt, zorgt voor een optimale begeleiding bij een glutenintolerantie.

Wil jij voedingsadvies van een diëtist gespecialiseerd in Coeliakie?

MAAK DAN NU EEN AFSPRAAK!