Diëtist gespecialiseerd in het glutenvrije dieet

Diëtist gespecialiseerd in Coeliakie

Coeliakie is een intolerantie voor gluten. Dit wil zeggen dat mensen met coeliakie gluten niet verdragen. Het is geen glutenallergie. Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge, gerst, spelt en kamut. Heb je coeliakie dan is een glutenvrij dieet de enige mogelijke behandeling voor deze aandoening. Als je dit dieet volgt zullen je klachten langzaam verdwijnen. Het opvolgen van dit dieet is echter niet voor iedereen even makkelijk.
De coeliakie diëtist van Voeding + Advies in Amsterdam kan jou helpen!

Wat doet een coeliakie diëtist precies?

Deze diëtist is gespecialiseerd in de juiste voeding bij coeliakie. Zij kan je helpen met de samenstelling van een dieet bij glutenintolerantie. Bovendien heeft onze diëtist Gaby zelf coeliakie en weet daarom als geen ander hoe het is om met een (strikt) glutenvrij dieet te (moeten) leven. Samen met jou kijkt zij naar je huidige eetpatroon, de persoonlijke omstandigheden en specifieke voorkeuren. Met deze gegevens wordt er een voedingsadvies op maat samengesteld.

De diëtist van Voeding + Advies in Amsterdam kun je in de volgende gevallen inschakelen:

 • Uitleg coeliakie;
 • Glutenintroductie bij (hoog risico) baby’s;
 • Etiketten lezen;
 • Check-up van het glutenvrije dieet;
 • Advies bij lastige situaties, zoals uit eten gaan, naar school gaan, op kamers wonen, vakanties, etc.;
 • (Blijvende) klachten, zoals diarree, verstopping, bloedarmoede, vermoeidheid of gewichtsschommelingen;
 • Andere voedingsvragen in combinatie met coeliakie, zoals overgewicht, ondergewicht, diabetes, etc.

Wat kan een coeliakie diëtist van Voeding + Advies voor mij betekenen?

Ben je net gediagnosticeerd met coeliakie of glutensensitiviteit en wil je uitleg over het glutenvrije dieet? Heb je nog last van buikklachten ondanks het glutenvrije dieet? Of eet je al een tijdje glutenvrij en wil je checken of je alle voedingsstoffen binnen krijgt? De diëtist kan je helpen. Ze kan je ook advies geven over lastige situaties die je in de praktijk tegenkomt. En natuurlijk kan ze je ook tips geven voor lekkere recepten, over nieuwe glutenvrije producten en hoe je op vakantie met het dieet om kan gaan. Met alle tips en het goed opvolgen van het dieet voel je je na enkele weken (tot soms maanden) al een stuk beter.

Heb je andere redenen om glutenvrij te eten? Heb je geen coeliakie maar wil je wel glutenvrij eten dan kun je ook terecht bij de diëtist van Voeding + Advies in Amsterdam in bijvoorbeeld de volgende gevallen:

 • Glutensensitiviteit;
 • Prikkelbare darmsyndroom;
 • Overgevoeligheid voor gluten;
 • (Tarwe-allergie).

Heb ik een verwijzing nodig voor de coeliakie diëtist?

Ongeacht de klachten, kun je in de meeste gevallen bij Voeding+Advies terecht zonder verwijsbrief van de (huis)arts. Een paar zorgverzekeraars vragen wél een verwijsbrief om het consult vergoed te krijgen. Dit hangt af van jouw zorgverzekeraar. Meer informatie over vergoedingen kun je vinden op deze pagina.

Wil jij voedingsadvies van een diëtist gespecialiseerd in Coeliakie?