Diëtist gespecialiseerd in overgewicht

Heb je overgewicht en wil je afvallen, maar je weet niet hoe? Of weet je wel hoe, maar lukt het niet om het toe te passen in je dagelijkse leven? Wat moet je nou precies eten? En hoeveel? Een diëtist kan helpen met een gezond eet- en leefpatroon!

Om gewicht te verliezen is het belangrijk dat je minder energie binnen krijgt dan dat je verbruikt. Dit kan op drie manieren:

  1. Minder eten
  2. Meer bewegen/sporten
  3. Een combinatie van deze twee: gezond eten zonder teveel onnodige calorieën én bewegen, zodat je meer calorieën verbruikt dan dat je binnenkrijgt.

´Om af te vallen hoef je vaak niet minder te eten, wel anders.´

Natuurlijk val je af met strenge diëten en/of shakes en maaltijdvervangers. Maar wat als het dieet niet meer vol te houden is? Hoelang blijven de kilo’s eraf? Of beter gezegd: hoe snel komen de kilo’s er weer aan? Het meest effectief voor de lange termijn is afvallen door gezonde voeding in combinatie met beweging. Helaas is het tegenwoordig lastig om de juiste, gezonde producten te kiezen binnen de ruime keuze aan voedingsmiddelen en de vele tegenstrijdige informatie die er over voeding te vinden is.

Door individuele begeleiding leer je alle in en outs van gezonde voeding en hoe deze toe te passen in je dagelijkse leven. Het omgooien van je eet- en leefpatroon is niet eenvoudig, daarom doen we het stap voor stap en zullen wij een steuntje in de rug blijven bieden om vol te houden. Gezonde voeding, in combinatie met voldoende beweging, levert namelijk enorm veel gezondheidsvoordelen op!

Wil je voedingsadvies van een diëtist gespecialiseerd in overgewicht?