Diëtist gespecialiseerd in Voedselallergie en Intolerantie

Heb jij of je kindje last van allergie of intolerantie? En wil je weten wat je beter wel of niet kunt eten om een gezonde voeding samen te stellen zonder klachten? Dan is het raadzaam om voor advies eens bij een diëtist langs te gaan. De diëtist van Voeding + Advies kan jou adviseren over de voedingsmiddelen die de klachten veroorzaken en een gezond menu met je samenstellen.

Wat is een diëtist voedselallergie of voedselintolerantie?

Een diëtist voedselallergie en voedselintolerantie is gespecialiseerd in de relatie tussen de voedingsstoffen en de klachten die een allergie of intolerantie veroorzaken. Om deze klachten te voorkomen zal de diëtist je adviseren bepaalde voedingsmiddelen niet meer te gebruiken. Om het risico op een tekort aan voedingsstoffen te voorkomen kan de diëtist je uitleg en advies geven over passende vervangende producten voor een volwaardige voeding. Daarnaast kan zij je helpen bij het lezen en interpreteren van etiketten.
De diëtisten Gaby en Annemarie van Voeding + Advies zijn gespecialiseerd in voedselallergie en intolerantie. Zij hebben naast hun diëtetiek diploma bij- en nascholingen over voedselallergie en intolerantie gevolgd.

Een voedselallergie is niet hetzelfde als een voedselintolerantie. Alleen bij een allergie speelt het immuunsysteem een rol.

Hoe kan een diëtist voedselallergie of voedselintolerantie van Voeding + Advies mij helpen?

De diëtist kan je bij verschillende soorten allergieën en intoleranties helpen zoals:

  • Voedsel intoleranties, zoals lactose-intolerantie, fructose-intolerantie en histamine-intolerantie;
  • Voedsel allergieën zoals tarwe-allergie, koemelk-allergie, kippeneiwit- allergie, noten- en pinda-allergie en schaaldieren;
  • Onbegrepen klachten die veroorzaakt lijken te worden door een voedselintolerantie of allergie, zoals buikpijn of jeuk;
  • het FODMAP-beperkte dieet bij Prikkelbare Darm Syndroom;
  • het glutenvrije dieet bij coeliakie (glutenintolerantie) of glutensensitiviteit.

De diëtist leert je welke voedingsstoffen je wel of niet kunt verdragen en bespreekt vervolgens een passend menu met je.

Wordt een diëtist voor voedselallergie en voedselintolerantie vergoed?

Iedereen in Nederland heeft een basis zorgverzekering. Voor iedereen vanuit deze basisverzekering wordt 3 uur dieetadvisering van een diëtist vergoed. Voor je afspraak bij Voeding + Advies heb je in de meeste gevallen geen verwijzing van je (huis)arts nodig. Sommige zorgverzekeraars vragen wél om een verwijsbrief. Meer informatie over vergoedingen kun je op deze pagina vinden.

Wil je voedingsadvies van een diëtist in Amsterdam gespecialiseerd in voeding bij voedselallergie en -intolerantie?