Diëtist Zwangerschap in Amsterdam – Voeding rondom zwangerschap

Zwanger zijn is een bijzondere periode in je leven, het vergt echter ontzettend veel van je lichaam. Er gebeurt namelijk ook heel veel, zowel bij jezelf als je kind. Je stofwisseling en je hormoonhuishouding staan op zijn kop en alle organen van je baby moeten worden aangelegd. En hier zijn veel voedingsstoffen voor nodig die jij allemaal voldoende op voorraad moet hebben. Eigenlijk zou iedere zwangere vrouw, het liefst zo vroeg mogelijk, eens een diëtist moeten bezoeken om de volwaardigheid van haar voeding te bespreken.
Tijdens de zwangerschap kunnen er ook kwalen en complicaties ontstaan, waarbij het zeker raadzaam is om een diëtist te bezoeken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan (blijvende) misselijkheid, obstipatie, (verhoogde kans op) zwangerschapsdiabetes en/of een ongewenste gewichtstoename of juist gewichtsafname.

Wat is een zwangerschapsdiëtist?

Een diëtist kan je tijdens de zwangerschap helpen bij alle vragen over voeding. Onze zwangerschapsdiëtist is gespecialiseerd in de juiste voeding die past bij de aandoeningen of klachten rondom de zwangerschap. Samen met de diëtist kijk je naar je huidige eetpatroon, de persoonlijke omstandigheden en specifieke voorkeuren. Met deze gegevens wordt er een voedingsadvies op maat samengesteld. Dit zou onze diëtist zwangerschap in Amsterdam voor jou kunnen doen.

Naast kennis over voeding tijdens de zwangerschap heeft onze zwangerschapsdiëtist ook verstand van voeding bij een kinderwens. In dat geval kan je dus ook, eventueel samen met je partner, een beroep doen op een diëtist om je goed voor te bereiden op een zwangerschap. Lees er hier meer over.

Wat kan een diëtist zwangerschap van Voeding + Advies voor mij betekenen?

Onze diëtisten Melanie en Gaby, zijn gespecialiseerd in voeding tijdens de zwangerschap en kunnen jou hierover advies en informatie geven. Samen wordt er gekeken naar je huidige voedingspatroon, eetgedrag, levensstijl en benodigde voedingsstoffen.

Diëtist Zwangerschap in Amsterdam

Eén van onze diëtisten gespecialiseerd in voeding tijdens de zwangerschap: Gaby Herweijer

De zwangerschapsdiëtist van Voeding + Advies kan je helpen bij:

 • Een kinderwens;
 • (Blijvende) misselijkheid en/of overmatig braken;
 • Als je last hebt van verstopping of andere buikklachten;
 • Vermoeidheid;
 • Suppletie-advies;
 • Overgewicht en/of extreme gewichtstoename;
 • Ondergewicht en/of onvoldoende gewichtstoename;
 • Een hoge bloeddruk;
 • Bloedarmoede door bijvoorbeeld ijzertekort;
 • (Een verhoogd risico op) zwangerschapsdiabetes;
 • Een vegetarisch eetpatroon;
 • Als je een allergie hebt of om een andere reden productgroepen vermijdt.

Heb ik een verwijzing nodig voor de diëtist zwangerschap?

Je hebt voor een afspraak bij Voeding + Advies in de meeste gevallen geen verwijzing van een (huis)arts nodig. Het is ook mogelijk dat je verloskundige een verwijzing naar ons stuurt. Deze verwijsbrief geldt niet als een officiële verwijzing van een arts, maar kan wel erg handig voor ons zijn. Sinds januari 2015 houden wij spreekuur in de verloskundige praktijk Mijn Vroedvrouw.
Meer weten over vergoedingen, tarieven en andere regelgeving? Dan verwijzen we je graag door naar onze Tarieven & Vergoedingen-pagina.

Wil je voedingsadvies van  een diëtist gespecialiseerd in voeding voor, tijdens en na de zwangerschap?