Diëtist Oncologie Amsterdam voor passend voedingsadvies

Bij de diagnose kanker zul je niet gelijk aan voeding en beweging denken. Maar zowel voeding als beweging spelen een ontzettend belangrijke rol tijdens de behandeling. Helaas vraagt kanker veel van het lichaam en is het noodzakelijk om in een goede conditie te blijven. De juiste voeding moet daarom bijdragen aan extra energie en de voldoende voedingsstoffen.

Ook kan het voorkomen dat het huidige voedingspatroon aangepast moet worden doordat er plots verschillende klachten ontstaan. Dit kan door de kanker of de behandeling komen. Leven met kanker vraagt een hoop van je reserves, gezonde voeding zorgt ervoor dat deze reserves zo groot mogelijk zijn en blijven. Voedingsadvies bij kanker vraagt altijd om een persoonlijke aanpak. Daar kan onze diëtist oncologie van Voeding + Advies in Amsterdam jou persoonlijk bij helpen. Wij helpen ook graag verder indien je meer informatie wilt voor iemand anders, bijvoorbeeld een familielid of vriend.

Diëtist Oncologie Amsterdam

Diëtist Oncologie in Amsterdam – Onze gespecialiseerde diëtist Roos Bootsman

Wat is een diëtist oncologie?

Een diëtist oncologie helpt de kankerpatiënt bij alle vragen over voeding. Deze diëtist is gespecialiseerd in de juiste voeding die past bij oncologische aandoeningen, bepaalde klachten of de relatie tussen voeding en verschillende medicijnen. Samen met de patiënt wordt er gekeken naar het huidige eetpatroon, de persoonlijke omstandigheden en specifieke voorkeuren. Met deze gegevens wordt er een voedingsadvies op maat samengesteld.

Naast parate kennis over voeding heeft een diëtist oncologie ook verstand van medische klachten en de invloed van verschillende medicijnen. Omdat het verloop van de ziekte nooit te voorspellen valt, kan er voor, tijdens of na de behandeling een beroep gedaan worden op een diëtist.

Wat kan een diëtist oncologie van Voeding + Advies voor mij betekenen?

Er zijn veel verschillende soorten kanker en daarom ook veel verschillende behandelingen. Deze vragen allemaal iets anders van jouw lichaam. En ook ieders lichaam reageert weer anders op de kanker, behandeling of huidige voeding. Omdat elke patiënt om een persoonlijke aanpak vraagt is het verstandig om hulp in te schakelen. De diëtist oncologie van Voeding + Advies kan helpen bij:

  • Ongewenst gewichtsverlies;
  • Ongewenste gewichtstoename;
  • Slik, kauw- en smaakproblemen;
  • Gebruik maken van sonde- of drinkvoeding;
  • Optimaal voedingsadvies tijdens bestraling en/of chemotherapie;
  • Een dagelijks passend voedingsschema;
  • Vragen over voeding voor, tijdens en na de behandeling.

Wordt een diëtist oncologie vergoed?

Je kunt bij Voeding + Advies in de meeste gevallen een afspraak maken zónder dat daar een verwijzing van een (huis)arts voor nodig is. Sommigen verzekeraars vragen echter wél een verwijzing. De eerste drie uur van dieetadvisering worden vanuit het basispakket vergoed. Bij een aanvullende verzekering heb je soms recht op meer uren. Het is slim om dit eerst even goed na te vragen bij de zorgverzekeraar.

Meer informatie over de tarieven van een oncologie diëtist? Ontdek al onze tarieven op de Tarieven & Vergoedingen-pagina.

Hoe kan een oncologie diëtist van Voeding + Advies mij helpen?

Het is bij de diagnose kanker belangrijk om goed te blijven eten. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Door de behandeling of de ziekte kan het zijn dat je smaak verandert, je eetlust vermindert of moeite krijgt met het binnenhouden van vast voedsel. Je voeding laten aansluiten bij jouw ziekte is dus ontzettend moeilijk. Daarom zorgt de diëtist oncologie van Voeding + Advies dat je op tijd de antwoorden krijgt die je nodig hebt en er altijd passend voedingsadvies wordt geboden.

Wil je voedingsadvies van een diëtist in Amsterdam gespecialiseerd in voeding bij kanker?