Kinderdiëtist Amsterdam gespecialiseerd in diëten voor kinderen

Maak jij je zorgen omdat je kind slecht eet, lijdt aan overgewicht of ondergewicht, of juist omdat hij of zij buikpijn vertoont na het eten van bepaalde voeding? Dan is het inschakelen van een gespecialiseerde kinderdiëtist geen gek idee.

Het eten van gezonde voeding draagt bij aan een sterke basis voor de gezondheid en groei van jouw kind. Maar wat is gezonde voeding nu eigenlijk? Want met de ruime keuze aan voedingsmiddelen – veel zelfs met een gezondheidsclaim – is het niet makkelijk om als ouder de juiste voeding samen te stellen voor je kind. Zeker wanneer je kind een moeilijke eter is of veel buikpijn ervaart na het eten.

Wat is een kinderdiëtist?

Een diëtist is gespecialiseerd in voeding en weet alles over wat voeding met mens en lichaam doet. Naast hulp bij afvallen, kan een diëtist ook helpen bij lichamelijke klachten, ziektes of sportprestaties. De diëtist moet vier jaar Voeding en Diëtiek studeren vóór hij of zij zichzelf diëtist mag noemen. Een diëtist gespecialiseerd in kinderen heeft hetzelfde gestudeerd, maar heeft na de standaard opleiding nog een verdiepingsslag gemaakt in de juiste voeding voor kinderen.

Kinderdiëtist Amsterdam Gaby

Kinderdiëtist Amsterdam – Gaby Herweijer, is één van de  gespecialiseerde kinder diëtistes van de praktijk.

Waar kan een kinderdiëtist bij helpen?

Onze kinderdiëtisten zijn gespecialiseerd in de juiste voeding voor kinderen met of zonder lichamelijke klachten. Een kinderdiëtist van Voeding + Advies kan bijvoorbeeld ondersteunen bij klachten door overgewicht. Hiervoor wordt een passend voedingsschema samengesteld om wél te blijven groeien in de lengte, maar niet in omvang. Zo wordt naar ideale gewicht gewerkt en bewaakt.

Naast overgewicht kan een kinderdiëtist kan je ook helpen bij:

  • Ondergewicht bij kinderen;
  • Het niet kunnen verdragen van fruitsuikers (fructose-intolerantie);
  • Buikpijn na melkproducten (lactose-intolerantie);
  • Last van granen, zoals tarwe, gerst, rogge (glutenintolerantie of coeliakie);
  • Andere voedselallergieën met klachten zoals jeuk, huiduitslag, buikpijn of diarree;
  • Het hebben van een groeiachterstand (te klein of te licht);
  • Of voedingsadvies voor de intensieve sporters.

Heb ik een verwijzing nodig voor de kinderdiëtist?

Nee, in de meeste gevallen heb je géén verwijzing van een (huis- of kinder)arts nodig om naar een kinderdiëtist van Voeding + Advies te mogen. Je kunt dus direct een afspraak maken bij onze kinderdiëtist. Kinderen hebben geen eigen risico, waardoor er geen kosten voor dieetadvisering in rekening worden gebracht.

Meer weten over vergoedingen en tarieven omtrent kinderdiëtetiek? Bekijk dan onze Tarieven & Vergoedingen-pagina.

Wil je voedingsadvies van een kinderdiëtist in Amsterdam?

De kinderdiëtisten binnen Voeding + Advies zijn Gaby en Marloes.

Sinds januari 2015 is Gaby een gespecialiseerd kinderdiëtist. Daarnaast heeft zij een Master in Gezondheidswetenschappen. Na haar HBO-opleiding Voeding en Diëtiek heeft zij de verdiepingsslag gemaakt binnen de kinderdiëtiek. Naast alle extra kennis voelt Gaby kinderen goed aan. Marloes is sinds 2023 actief als kinderdiëtist.

Je baby, peuter, kleuter of schoolgaand kind is bij Voeding + Advies in de juiste handen. Gaby en Marloes willen je graag helpen én begeleiden bij het vinden van de juiste voeding voor jouw kind. Om het leuk te houden voor het kind betrekken wij hem of haar graag bij het proces, om zo spelenderwijs te leren wat gezond eten precies is.

Meer weten over voedingsadvies van een kinderdiëtist? Of andere vragen rondom kinderen en een aangepast dieet? Maak via onderstaande knop een vrijblijvende afspraak.