Sportdiëtist Amsterdam met persoonlijk advies op het gebied van sport & voeding

Doe jij aan sport en heb je wel eens nagedacht over de juiste voeding om jouw sportprestatie naar een hoger niveau te tillen? Wil jij meer weten hoe je gezond en toch ook lekker kunt blijven eten naast je dagelijkse work-out? Of wil je juist weten hoe een goed voedingspatroon kan bijdragen aan jouw sportieve doelen? Daar kan de sportdiëtist van Voeding + Advies in Amsterdam jou mee helpen! Onze sportdiëtist Teuntje is namelijk dé juiste persoon die jou alles kan vertellen op het gebied van sport en voeding. Zo haal je niet alleen het maximale uit je training, maar ook het maximale uit jouzelf.

Wat doet een sportdiëtist precies?

Ervaring leert dat het verzinnen en volhouden van een volledig (aangepast) dagmenu nog wel eens een uitdaging kan zijn. Je hebt een drukke baan, een gezin dat aandacht vraagt, of een veeleisend trainingsschema waardoor de juiste voeding consumeren er nog wel eens bij inschiet. En dat terwijl je juist voldoende energie en brandstoffen nodig hebt om jouw lichaam optimaal te laten presteren en herstellen.

Een sportdiëtist helpt je door samen te achterhalen of je genoeg voeding- en bouwstoffen binnenkrijgt. Jouw huidige voedingsschema wordt onder de loep genomen en er wordt kritisch gekeken naar de juiste benodigdheden voor training en herstel. De sportdiëtist stelt aan de hand van deze resultaten een individueel voedingsschema op. Iedereen is anders en elke sport is anders, daarom wordt er altijd gekeken naar jouw leefstijl en je doelen. Natuurlijk wordt er ook rekening gehouden met wat jij lekker of juist niet lekker vindt. Eten moet tenslotte wel leuk blijven, anders wordt het alleen maar een moeilijkere opgave om een dieet vol te houden.

Hoe kan een sportdiëtist mij helpen?

Voldoende energie, brandstoffen en bouwstoffen zijn onmisbaar voor jouw lichaam. Het zorgt ervoor dat je net dat ene zetje krijgt dat je nodig hebt om optimaal te kunnen presteren.

De sportdiëtist van Voeding + Advies in Amsterdam kan je daarom op meerdere aspecten helpen, denk bijvoorbeeld aan:

  • Het beantwoorden van jouw persoonlijke voedingsvragen;
  • Hulp bij een juiste vochtinname en -balans;
  • Het samenstellen van een optimale basisvoeding;
  • Het optimaal benutten van energie tijdens, voor en na een inspanning;
  • Een compleet herstel dat in lijn ligt met jouw lichaam;
  • Het begeleiden en bereiken van een optimale lichaamssamenstelling d.m.v. huidplooimeting;
  • Hulp bij het verminderen van maag- en darmproblemen, (over)vermoeidheid en andere voeding gerelateerde klachten;
  • Of begeleiding bij het gebruik van voedingssupplementen.

Onze Sportdiëtist in Amsterdam – Teuntje Horn. Zij helpt je graag met een persoonlijk plan.

Heb ik een verwijzing nodig voor de sportdiëtist van Voeding + Advies?

Je hebt bij Voeding + Advies in de meeste gevallen geen verwijzing van een (huis)arts nodig. Het kan voorkomen dat er wél een verwijsbrief nodig is, vanwege eventuele vergoedingen van de behandelingen bij Voeding + Advies. Het opvragen van de verwijsbrief kan eenvoudig door (telefonisch) contact op te nemen met jouw (huis)arts. Ben je al bij een (sport)arts geweest en heb je daar resultaten van? Dan is het altijd handig om deze even mee te nemen.

Meer weten over vergoedingen, tarieven en andere regelgeving? Dan verwijzen we je graag door naar onze Tarieven & Vergoedingen-pagina.

Wil jij ook voedingsadvies van onze sportdiëtist in Amsterdam?

Voor hulp bij bewegen en voeding kun je zowel als individu of als team, ploeg of groep terecht bij onze sportdiëtist in Amsterdam terecht. Benieuwd wat wij kunnen betekenen? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Vragen over het optimaal benutten van energie en effectief herstel? Of andere vraagstukken waar een spotdiëtist bij kan helpen?