Let op! U kunt zich momenteel niet meer inschrijven voor dit onderzoek. 

Op een gezonde manier gewicht verliezen? Doe mee aan het gratis online advies programma van 8 weken!

Wil je voedingsadvies waar en wanneer het jou het beste uitkomt of vind je de stap naar behandeling door de diëtist (iets) te groot? Dan is deelname aan het onderzoek over online voedingsadvies bij volwassenen met overgewicht iets voor jou! Voeding + Advies doet mee aan een onderzoek naar een wetenschappelijke onderbouwde online afvalmethode, ontwikkeld door Larissa Ruwiel en Mandy Breure. Zij zijn twee vierdejaars studenten aan de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam en gaan het hele onderzoek uitvoeren. Interesses van deze meiden liggen bij een gezonde leefstijl, beweging, maar bovenal, genieten van het leven!

Wat houdt deelname in?

Als je meedoet aan het onderzoek wordt je acht weken lang gratis online begeleid. Het programma start op 7 maart 2016. In dit programma zal je wekelijks menusuggesties, recepten, informatie en leerzame opdrachtjes rondom eet- en beweeggedrag ontvangen. Tijdens het programma wordt onderzocht hoe de online dieetbegeleidingsmethode kan worden geoptimaliseerd op het gebied van gewichtsverlies, motivatie en eetgedrag. Om de resultaten meetbaar te maken ontvang je vooraf, in week 4 en na de deelname een vragenlijst. De communicatie zal volledig online verlopen.

Voor wie is dit onderzoek?

Dit onderzoek is bedoeld voor volwassen (18+) met overgewicht (BMI>25). Je kunt niet meedoen als je een chronische ziekte hebt zoals diabetes type 1 en 2, hartfalen of apneu. Ook is deelname uitgesloten als je zwanger bent. Indien je mee wilt doen maar een voedselallergie hebt, neem dan eerst even contact op.

Hoe weet je of je overgewicht hebt?
Je hebt overgewicht wanneer je BMI hoger is dan 25. De BMI kun jezelf uitrekenen door je gewicht te delen door je lengte in meters in het kwadraat. Bijvoorbeeld: 80 kg/(1,70m. x 1,70m.)= BMI 27,7. Ook kun je je BMI automatisch laten berekenen op de site van het Voedingscentrum.

quotes-voedingplusadviesTijdens het vorige programma vielen de deelnemers gemiddeld 4 kg af in 8 weken